Fotoverhalenmiddag over de zorg goed bezocht

Datum

Ruim zeventig mensen kwamen zondag 7 november naar Prismare voor de fotoverhalenmiddag over de zorg. Een mooie opkomst, zeker gezien het fraaie herfstweer en de concurrentie van de koopzondag en de open dag van de culturele instellingen. Dick Buursink leidde de middag weer met veel enthousiasme (en kennis van de stad) en kreeg de aanwezigen aan het praten over hun tijd in de kraamzorg, op de ambulance of in de ziekenhuizen. Ook de eigen geneeskundige dienst van textielgigant Van Heek & Co kwam aan bod.

De werkgroep fotoverhalen kan dankzij de fotoverhalenmiddag nog even voort met het verzamelen van informatie over de zorg, maar wil toch dit jaar nog met een nieuw thema beginnen. Suggesties daarvoor zijn welkom. De werkgroep kan overigens nog best een paar vrijwilligers gebruiken voor het optekenen van verhalen en het verzamelen en scannen van foto’s. Aanmelden bij Barbel van Zuylen: 06 – 464 61 319 of fotoverhalen@shsel.nl.

Tentoonstelling over de zorg

De foto- en verhalenwerkgroep heeft in Prismare een tentoonstelling ingericht over de zorg in Enschede tussen grofweg 1920 en 1980. De foto’s hangen op de tweede verdieping (naast het muziekatelier) en zijn daar te zien tot februari. Daarna verhuist de tentoonstelling naar zorgcentrum De Posten in de Wesselerbrink.