Binnenstad commissie

Oude-Markt-1973-scaled.jpg

Jan van Deventer – Enschede ca1560

De commissie houdt zich bezig met het:

– Signaleren van activiteiten van overheid en/of particulieren die mogelijk een bedreiging zijn voor behoud van waardevolle zaken binnen het Enschedese singelgebied zoals gebouwen, monumenten, archieven etc.

– Initiëren of coördineren van activiteiten gericht op behoud van historisch waardevolle zaken binnen het Enschedese singelgebied.

Boekje Boerenkerkhof

Neem contact op met deze commissie.

De begraafplaats bezoeken m.b.v. Augmented Reality:

Toelichting

Hieronder vindt u een aantal levensbeschrijvingen van personen die begraven liggen op het Boerenkerkhof aan de Deurningerstraat in Enschede.

Echter om technische redenen is dit bestand verdeeld over een deel 1 en deel 2 met respectievelijk 10 en 11 beschrijvingen.
De beschrijvingen zijn tot stand gekomen toen de Binnenstadcommissie van de SHSEL het initiatief nam om een project op te zetten waarbij Augmented Reality toegepast zou worden op de begraafplaats. Met de techniek van Augmented Reality kunnen bezoekers, nadat zij bij de ingang van de begraafplaats een QR-code op hun mobieltje hebben gedownload, langs een aantal geselecteerde graven lopen. De App op het mobieltje herkent het graf en begint dan in woord en beeld het levensverhaal te vertellen van degene die daar begraven ligt, de overledene komt als het ware weer tot leven. De App op het Boerenkerkhof is in principe permanent te gebruiken, wat betekent dat iedere bezoeker op ieder moment met zijn mobieltje de verschillende levensverhalen kan horen en zien. Een simpele gebruiksaanwijzing vindt u op het informatiebord bij de ingang bij zowel de Deurningerstraat als bij de Blijdensteinlaan.  Een rondgang over de begraafplaats is op deze wijze een ware beleving, meer dan de moeite waard om het eens uit te proberen.

Omdat niet iedereen in de gelegenheid is de begraafplaats te bezoeken hebben wij de tekst met foto’s op deze site gezet maar dan helaas wel zonder het gesproken woord en zonder animaties. Het is er niet minder interessant om.

Binnenstadcommissie SHSEL                                                                                              © GSDBoerenkerkhof deel 1

 

Boerenkerkhof deel 2