• Fotoverhalen

    Bewijzen uit het oude Ziekenzorg

Bewijzen uit het oude Ziekenzorg

Geboortekaartje

Geboortekaartje

Ik werd geboren in het oude Ziekenzorg op 25 mei 1943. Ik heb de rekening voor de bevalling in Ziekenzorg bewaard, met het bewijs dat mijn vader de rekening heeft betaald.

Mijn kinderlegitimatiebewijs van het Nederlandsche Roode Kruis is er ook nog, met stempel van de gemeente Enschede, voorzien van koordje en hoesje, dat mij volgens mijn ouders in Ziekenzorg werd verstrekt.

Het Rode Kruis kaartje was bedoeld om na een bombardement een zuigeling aan de hand van het kaartje te identificeren, zodat verwisselingen moeilijk werden gemaakt.

De rekening voor de bevalling en bewijs van betaling

De rekening voor de bevalling en bewijs van betaling

Rode Kruis kaartje Bennink

Rode Kruis kaartje

 

 

Achterkant Rode Kruis kaartje

Achterkant Rode Kruis kaartje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een echt “verhaal” heb ik bij het lange verblijf van mijn moeder in “Ziekenzorg”.

Dokter Anton Geselschap was huisvriend én onze huisarts. Tijdens de weeën in “Ziekenzorg” vroeg hij mijn moeder of ze niet hárder kon persen. Dat had hij niet moeten doen! Mijn moeder was namelijk nogal fanatiek. Ik werd als gevolg van het fanatieke persen door mijn moeder geboren met een kop als een komkommer, en vanuit de moederschoot tegen het voeteneinde van het ziekenhuisbed gelanceerd. (Volgens mij heb ik daar toen een posttraumatisch stress syndroom aan overgehouden waarvan ik nu nog steeds de nadelige consequenties ondervind J). De vagina van mijn moeder was als gevolg van haar extreme persen ernstig ingescheurd, zodat die moest worden gehecht. Dat verklaart de lange opnametijd.

Hieronder de verklaring van de administrateur J.H. Voogd van de vereniging “Ziekenzorg”, dat mijn moeder na van mij te zijn bevallen, van 24 mei tot en met 10 juni 1943 daadwerkelijk in Ziekenzorg is verpleegd.

 

Verklaring van verzorging

Verklaring van verzorging