Foto en verhalen Project over geschiedenis Enschede

Datum

De Historische Sociëteit Enschede-Lonneker begint deze maand(april) met een foto- en verhalenproject. Het doel hiervan is de recente geschiedenis van Enschede vast te leggen. Doormiddel van inlooppunten, bijeenkomsten en tentoonstellingen wordt het project vormgegeven.

Melkboer

Melkboer

Het eerste thema is ‘ambulante handel’. De roep van de kolenboer, de lorrenman en de water- en vuurvrouw is voor oudere Enschedeërs nog een deel van hun eigen geschiedenis. Maar jongeren weten niet hoe het is als de melkboer of de kruidenier met zijn bestelboekje langs de deuren gaat. Om deze geschiedenis te bewaren, zoekt de SHSEL foto’s en verhalen van de periode 1930-1980.

De komende maanden organiseert SHSEL daarom twee keer per week een inlooppunt in het multifunctioneel centrum Prismare in Roombeek waar vrijwilligers van de SHSEL aangeleverde foto’s digitaliseren en binnengekomen verhalen opschrijven.

Op zondagmiddag 18 april vond er een bijeenkomst plaats in de theaterzaal van Prismare aan de Roomweg 167d te Enschede. Tijdens deze bijeenkomst, waarbij een aantal van de aangeleverde foto’s te zien was,  werden bezoekers uitgedaagd hun verhaal rondom deze foto’s in te brengen. Na de bijeenkomst van 18 april, zullen alle foto’s met verhalen tentoongesteld worden in Prismare en in zorgcentrum De Posten. Ook worden alle foto’s en verhalen in de toekomst gepubliceerd op onder andere de website www.deachteruitkijkspiegel.nl, een platform voor de geschiedenis van Enschede.

Wie foto’s wil aanbieden of zijn/haar verhaal wil vertellen, kan bellen met Leen Fröberg, 053-4768765 om een afspraak te maken.