Historische sociëteit zoekt foto’s over fabriekswerk in Enschede

Datum

De Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) zoekt foto’s en verhalen over fabriekswerk in Enschede in de periode 1930 – 1980. Wie denkt aan werken in de fabriek, denkt natuurlijk aan de textielindustrie, maar er is nog heel wat andere bedrijvigheid in Enschede (geweest). Denk bijvoorbeeld aan Vredestein en Polaroid, matzemaker Hollandia of machinefabrieken als Tattersall en Sanders. Met de foto’s en bijbehorende verhalen wil de Historische Sociëteit de sociale geschiedenis van het fabriekswerk in Enschede behouden.

Mensen die oude foto’s en/of mooie verhalen over het thema fabriekswerk hebben, kunnen die bij de stichting inbrengen. Dat kan elke maandagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur in het multifunctioneel centrum Prismare in de wijk Roombeek. Vrijwilligers van de stichting digitaliseren de aangeleverde foto’s. Wie op een ander tijdstip foto’s wil aanbieden of zijn/haar verhaal wil vertellen: tel. 06 46461319 of e-mail fotoverhalenproject@shsel.nl.

De SHSEL is in 2010 gestart met het foto- en verhalenproject om de recente, sociale geschiedenis van Enschede vast te leggen. Door middel van inlooppunten, bijeenkomsten en tentoonstellingen wordt het project vormgegeven. Contact opnemen met de commissie kan met onderstaand formulier.
Velden met een * zijn verplicht.