Historische Sociëteit

Enschede-Lonneker

De SHSEL houdt zich bezig met de cultuurhistorie van de gehele gemeente Enschede; daarin begrepen de omliggende dorpen Lonneker, Glanerbrug, Boekelo en Usselo, alle tot juli 1934 gelegen in de voormalige gemeente Lonneker.

Bezoekersruimte

Onze bezoekersruimte in Prismare is geopend. Bezoektijden: woensdagmiddag van 14.00 u. tot 17.00 u. en vrijdagmiddag van 14.00 u. tot 17.00 u. Tijdens de schoolvakanties is Prismare gesloten.

prismare.jpeg

Wilt uw meer weten over de geschiedenis van onze stad. U leest het in het Canon van Enschede. Dit zijn 43 korte verhalen die zijn samengesteld door een werkgroep van de SHSEL met hulp van het Stadsarchief Enschede. 

Wat is een betere manier om Enschede te verkennen dan te wandelen of op de fiets. Wij hebben daarom drie routegidsjes ontwikkeld die u in en rondom Enschede langs Marke- en grensstenen voert.

Het kwartaalblad ’n Sliepsteen wordt in fullcolor gedrukt en staat boordevol interessante artikelen waarin de geschiedenis van Enschede in zijn vele facetten aan bod komt. 

De SHSEL is haar archief met foto’s, video’s en artikelen aan het digitaliseren. Deze worden ondergebracht binnen de Erfgoed website van Enschede

Onze App

Leer de geschiedenis van Enschede kennen op een leuke en interactieve manier! De app zal je door Enschede leiden door dichtbijzijnde locaties op jou mobiel weer te geven. Ga naar de locatie toe om meer te weten te komen over het object. Sta je op het object? Test je kennis met de bijbehorende vragen!