Historische sociëteit en verhalen over zorg

 

Babytransport 1946Zorg in Enschede’ is het tweede thema dat de Stichting Historische Sociëteit Enschede Lonneker (SHSEL) in het kader van het foto- en verhalenproject oppakt. De stichting zoekt foto’s en verhalen over alle vormen van zorg in Enschede in de periode 1920 – 1980.

Oudere inwoners herinneren zich vast nog het St. Jozef ziekenhuis waar de nonnen en verpleegsters vol toewijding voor de zieken en pasgeborenen zorgden of de wijkzuster die bij de zieken thuis kwam. Om deze geschiedenis te bewaren zoekt de SHSEL foto’s en verhalen over de zorg in Enschede. Niet alleen materiaal over het ziekenhuis en de thuiszorg, maar ook over de kraamzorg, ambulancedienst, huisarts, schoolarts en de zusteropleiding is welkom.

Mensen die oude foto’s of mooie verhalen over de zorg hebben, kunnen die bij de stichting inbrengen. Dat kan elke maandagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur in het multifunctioneel centrum Prismare in de wijk Roombeek. Vrijwilligers van de stichting digitaliseren de aangeleverde foto’s.

Wie niet naar Prismare kan komen, kan contact opnemen met de projectleider op telefoonnummer 06 46461319 of per e-mail via fotoverhalen@shsel.nl.

Begin 2010 is de SHSEL gestart met een foto- en verhalenproject om de recente, sociale geschiedenis van Enschede vast te leggen. Door middel van inlooppunten, bijeenkomsten en tentoonstellingen wordt het project vormgegeven. Het eerste thema van het project was Ambulante handel.

Contact opnemen met de Fotoverhalen Commissie