Historische sociëteit over Feest in Enschede

De historische sociëteit van Enschede zoekt foto’s en verhalen over feest in Enschede in de periode 1920 – 1980. Wie denkt aan feest in Enschede denkt aan kermis op de Oude Markt (en later in het Volkspark) of aan de feestjes bij Engels. Maar ook de viering van Koninginnedag of Bevrijdingsdag was een groot feest voor de stad. Hoe ging het er aan toe tijdens deze partijen? En hoe werden familiefeesten gevierd? De SHSEL wil graag meer te weten komen over feesten in onze stad. Om deze geschiedenis te bewaren zoekt de SHSEL foto’s en verhalen.

Mensen die oude foto’s en mooie verhalen over het thema feest hebben, kunnen die bij de stichting inbrengen. Dat kan elke maandagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur in het multifunctioneel centrum Prismare in de wijk Roombeek. Vrijwilligers van de stichting digitaliseren de aangeleverde foto’s. Wie op een ander tijdstip foto’s wil aanbieden of zijn/haar verhaal wil vertellen, kan de projectleider bellen op telefoonnummer 06 46461319.

In 2010 is de SHSEL gestart met een foto- en verhalenproject om de recente, sociale geschiedenis van Enschede vast te leggen. Door middel van inlooppunten, bijeenkomsten en tentoonstellingen wordt het project vormgegeven.

Contact opnemen met de Fotoverhalen Commissie